dev-de-2

Augu eļļu klāsts, ko izmanto virtuvē un ēdienu gatavošanā, ir gana plašs, turklāt šīs eļļas tikpat lielā – ja ne vēl lielākā - mērā noder veselības uzlabošanai un skaistumkopšanai. Taču veikalu plauktos ir arī daudz tādu eļļu, no kurām vajadzētu izvairīties, lai nesabojātu ne tikai ēdienu, bet arī veselību.

Nodarbībā iepazīsim un uzzināsim:

*Augu eļļu iedalījumu un iegūšanas ABC

*Kas jāzina, stāvot veikalā/tirgū pie plaukta un eļļu iegādājoties – kuru pirkt un kurai mest līkumu

*Kur un kā labāk lietot populārākās augu eļļas

*Kā izgaršot eļļu, lai saprastu, vai tā garšo un ko ar to darīt

*Kā praktiski pagatavot aromatizētas eļļas; gatavosim šādu eļļu ar garšaugiem un garšvielām līdzņemšanai uz mājām.

*Nogaršosim un salīdzināsim vērtīgākās svaigi spiestās eļļas: lineļļu, ķirbju sēklu eļļu, naktssveces eļļu, mārdadža sēklu eļļu u.c.

 

Pieteikšanās  nodarbībai obligāta 26197822 (Ilva)

DIESES PROJEKT UNTERSTÜTZEN

Valsts Kultūrkapitāla fonds

 

HEIMATMUSEUM HASENPOTH

Skolas Str.1, Aizpute, Bezirk Aizpute, LV-3456
Telefon Telefon: 00 371 29623284
e-pasts Mail: aizpute.muzejs@gmail.com 
Web Internetadresse: www.aizputesmuzejs.lv

irk1 Rollstuhlgerechter Zugang

ÖFFNUNGSZEITEN:

01.10. - 30.04.  Werktags 09:00 - 17:00 Uhr
10:00 - 14:00 Uhr - jeden dritten Samstag des Monats


01.05. - 30.09. Werktags 09:00 - 17:00 Uhr

10:00 - 14:00 Samstags